Ana içeriğe atla

Hakkımızda

Personel Bilgileri

Şube Müdürü:   Doç. Dr. Şükran ŞEKER

Yetkili Personel:   Ayşe ARSLAN

 

ORKAM Yönergeleri İçin Tıklayınız


 

Çalışma Saatleri

Pazartesiden Cumaya mesai saatleri içerisinde sabah 09:00-16:30 saatleri arasında birimimiz faaliyet göstermektedir. Randevulu ya da randevusuz olarak birime başvurabilirsiniz. Birimimiz faaliyetlerinden tüm YTÜ öğrenci ve mezunlarının yanı sıra üniversite idari ve akademik personeli, veliler ve eğitim düzeyi ilkokul mezunu ve üstü öğrenciler de faydalanabilmektedir.

 

Faaliyetlerimiz

YTÜ Öğrenci Rehberlik ve Kariyer Merkezi olarak üniversitemize başladığı ilk günden itibaren her öğrencimize, mezun ve personelimize de kariyer danışmanlığı hizmeti verilerek yardımcı olunmaktadır. ÖRKAM hizmetleri koçluk ve mentörlük programları, kariyer danışmanlığı ve akademik kariyer olanakları, iş hukuku, işçi hakları üzerine birebir ve grup çalışmaları, eğitim ve seminerler ile gerçekleştirilmektedir. Böylelikle bireyin;

  • İlgi alanları doğrultusunda kendisini daha iyi tanıması,
  • Kendisine doğru kariyer hedefleri belirlemesi ve hedefleri - doğrultusunda doğru kariyer planlaması yapması,
  • Gerekli test ve ölçümlerle hangi alanda kariyer yapmaya uygun olduklarının belirlenmesi,
  • Hedeflerine uygun şekilde bir özgeçmiş hazırlaması ve mülakatlarda kendisini ifade edebilmesi,
  • Hedeflerine uygun iş ve staj olanaklarını öğrenmesi,
  • Çalışacakları sektör ve firmaları daha yakından tanıması,
  • Akademik kariyer şartları ve olanaklarını tanıması konularında kariyer danışmanlığı ve rehberliği hizmeti, alanında uzman personel tarafından verilmektedir. Öğrenci kulüpleri ve mezunlar koordinatörlüğü ile işbirliğinde de firmalar ve öğrenci ve mezunlar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Psikolojik danışmanlık hizmetleri de bireyin etkili ders çalışmasının desteklenmesi, okul başarısını etkileyen olumsuz faktörlerin belirlenmesi, ailevi ve bireysel sorunlarının çözülmesi vb. hususlar üzerine öğrenci, mezun ve personelimize sunulan destek hizmetlerini kapsamakta olup uzman personel tarafından hizmet verilmektedir.

  •  

Misyonumuz

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Rehberlik ve Kariyer Merkezi (ÖRKAM), öğrencilerine ilgilerine ve kişisel becerilerine uygun olan kariyer fırsatlaını tanımlamalarını ve seçmelerini öğretmeyi ve bu hususta yardımcı olmayı amaç edinmiştir. Günümüzün giderek daha da küreselleşen iş dünyasının ihtiyaç duyduğu rekabetçi profesyoneller olarak kendilerini geliştirebilmeleri için "Kariyer Yönetimi Becerileri" kazanmalarında gerekli kaynakları sağlamada öğrenci ve mezunlarımıza yardımcı olmaktayız. Öğrencilerimizi ve mezunlarımızı iş dünyası ile biraraya getirmek için bağlantılar sağlamakta ve özellikle programlar geliştirme, staj, yarı zamanlı ve tam zamanlı iş fırsatlarını değerlendirmekteyiz. Bunu gerçekleştirirken de öğrencilerimizin bir birey olarak tümden gelişmelerini dikkate almakta ve çok yönlü gelişimlerini uzun dönemli kariyer yönetimi odaklı destek hizmetleri sunarak sağlamaktayız. Bu noktada temel yaklaşımımız kariyer gelişiminin sadece iş bulma süreci ile sonlanmayıp iş bulma öncesi ve sonrası süreci dahil olmak üzere ömür boyu dikkatlice sürdürülmesi gerektiği prensibine dayanmaktadır.

 

Vizyonumuz

Öğrencilerimizi ve mezunlarımızı yaşadıkları dünyaya katkı sağlayacak, dünyada bir fark yaratacak bireyler olarak hazırlamak ve "Yaşam Boyu Kariyer Gelişimi" prensibini benimsemiş bireyler olarak donanımlı hale getirmek için öğrencilerimize yenilikçi, uzun soluklu kariyer hizmetleri sağlayan bir birim olmak.

 

Değerler

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Rehberlik ve Kariyer Merkezi (ÖRKAM) çalışanları olarak aşağıda yer alan değerleri öğrencilerimiz, iş dünyası, üniversite personeli, mezunlar ve velilerle ortak bir çalışma içerisinde değerlendirmekteyiz. Bu değerleri, yeni kariyer hizmetleri, yenilikçi ve stratejik kariyer plan ve programları hazırlamada ve kariyer merkezi profesyonellerinin işe alımında dikkate almaktayız:

  • Bilgi ve Birikim,
  • Yetkinlik,
  • Öğrenci Odaklı Yaklaşım,
  • Mükemmeliyetçilik,
  • Öğrencilerin Bir Birey Olarak Ele Alınmasında Bütünsel - Yaklaşım,
  • İş Birliği,
  • Kendini Adama ve Bağlılık,
  • Farklılıkların Takdir Edilmesi,
  • Yaratıcılık ve Yenilikçilik.