ORKAM logo

FİRMA GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ     ÖĞRENCİ/MEZUN GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

HER YILDIZLININ BİR KARİYERİ VAR!

HAKKIMIZDA     ÖĞRENCİ/MEZUN     İŞVEREN     ETKİNLİKLER     İLETİŞİM

Personel Bilgileri

Müdür: Ahmet DOĞAN İletişim: 0212 383 65 66 - 0212 383 65 82

Müdür Yardımcısı: Begüm EFE - İletişim: 0212 383 65 66 - 0212 383 65 82

E-posta: orkam@yildiz.edu.tr / ytu.kariyer.merkezi@gmail.com

ÖRKAM Yönerge için Lütfen Tıklayınız

Çalışma Saatleri

Pazartesiden Cumaya mesai saatleri içerisinde sabah 08:20-16:40 saatlerinde birimimiz faaliyet göstermektedir. Randevulu ya da randevusuz olarak birime başvurabilirsiniz. Birimimiz faaliyetlerinden tüm YTÜ öğrenci ve mezunlarının yanı sıra üniversite idari ve akademik personeli, veliler, ilkokul ve üstü öğrenciler faydalanabilmektedir.

Faaliyetlerimiz

YTÜ Öğrenci Rehberlik ve Kariyer Merkezi olarak üniversitemize başladığı ilk günden itibaren her öğrencimize, mezun ve personelimize de kariyer danışmanlığı hizmeti verilerek yardımcı olunmaktadır. ÖRKAM hizmetleri koçluk ve mentörlük programları, kariyer danışmanlığı ve akademik kariyer olanakları, iş hukuku, işçi hakları üzerine birebir ve grup çalışmaları, eğitim ve seminerler ile gerçekleştirilmektedir. Böylelikle bireyin;

konularında kariyer danışmanlığı ve rehberliği hizmeti, alanında uzman personel tarafından verilmektedir. Öğrenci kulüpleri ve mezunlar koordinatörlüğü ile işbirliğinde de firmalar ve öğrenci ve mezunlar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Psikolojik danışmanlık hizmetleri de bireyin etkili ders çalışmasının desteklenmesi, okul başarısını etkileyen olumsuz faktörlerin belirlenmesi, ailevi ve bireysel sorunlarının çözülmesi vb. hususlar üzerine öğrenci, mezun ve personelimize sunulan destek hizmetlerini kapsamakta olup uzman personel tarafından hizmet verilmektedir.

Misyon ve Vizyonumuz

Misyon

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Rehberlik ve Kariyer Merkezi (ÖRKAM), öğrencilerine ilgilerine ve kişisel becerilerine uygun olan kariyer fırsatlaını tanımlamalarını ve seçmelerini öğretmeyi ve bu hususta yardımcı olmayı amaç edinmiştir.

Günümüzün giderek daha da küreselleşen iş dünyasının ihtiyaç duyduğu rekabetçi profesyoneller olarak kendilerini geliştirebilmeleri için "Kariyer Yönetimi Becerileri" kazanmalarında gerekli kaynakları sağlamada öğrenci ve mezunlarımıza yardımcı olmaktayız. Öğrencilerimizi ve mezunlarımızı iş dünyası ile biraraya getirmek için bağlantılar sağlamakta ve özellikle programlar geliştirme, staj, yarı zamanlı ve tam zamanlı iş fırsatlarını değerlendirmekteyiz. Bunu gerçekleştirirken de öğrencilerimizin bir birey olarak tümden gelişmelerini dikkate almakta ve çok yönlü gelişimlerini uzun dönemli kariyer yönetimi odaklı destek hizmetleri sunarak sağlamaktayız. Bu noktada temel yaklaşımımız kariyer gelişiminin sadece iş bulma süreci ile sonlanmayıp iş bulma öncesi ve sonrası süreci dahil olmak üzere ömür boyu dikkatlice sürdürülmesi gerektiği prensibine dayanmaktadır.

Vizyon

Öğrencilerimizi ve mezunlarımızı yaşadıkları dünyaya katkı sağlayacak, dünyada bir fark yaratacak bireyler olarak hazırlamak ve "Yaşam Boyu Kariyer Gelişimi" prensibini benimsemiş bireyler olarak donanımlı hale getirmek için öğrencilerimize yenilikçi, uzun soluklu kariyer hizmetleri sağlayan bir birim olmak.

Değerler

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrenci Rehberlik ve Kariyer Merkezi (ÖRKAM) çalışanları olarak aşağıda yer alan değerleri öğrencilerimiz, iş dünyası, üniversite personeli, mezunlar ve velilerle ortak bir çalışma içerisinde değerlendirmekteyiz. Bu değerleri, yeni kariyer hizmetleri, yenilikçi ve stratejik kariyer plan ve programları hazırlamada ve kariyer merkezi profesyonellerinin işe alımında dikkate almaktayız:

Web Design by Begüm EFE